Свински пържоли с топено сирене и гъби

Здравейте,
отдавна не съм се вясвала, но пък за сметка на това сега ентусиазмът ми е още по-голям за готвене. Ето какво сготвих днес, а именно пържолки със сос от топено сирене и гъби, както и картофки за гарнитура.

Какво ми трябваше:

8 броя свински пържолки
500гр. печурки
8 бр. топено сирене на триъгълничета
сол
масло
черен пипер
зехтин



Как го направих:

Счуках пържолките и ги натрих с малко сол и черен пипер, залях ги със зехтин и ги оставих да си починат 20-тина минути. След това ги наредих в тава и сипах малко водичка, завих с алуминиево фолио и сложих в предварително загрята фурна. Докато се пекоха, измиш и нарязах гъбите в един тиган ги задуших с малко масло сол и черен пипер. Гъбите поемат водата и ако в нея няма сол ще станат безвкусни. В отделен съд разбих с пасатора топените сиренца в малко вода и прибавих готовата смес към гъбите. Оставих за около 10-15 мин. След час печена изсипах сместа с топеното сирене към месото и оставих да се допече още 10-тина минути до пълна готовност на пържолите, без фолио. Винаги опитвам, готовността на пържолите зависи от месото, от фурната, затова не мога да кажа точни минути. След тези десет минути, изключвам фурната, но не вадя тавата.

Картофите за гарнитурата направих на микровълновата.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз