Кюфтета с бял сос

Необходими продукти:    


за кюфтетата:
кайма (в зависимост, колко кюфтета искате да направите)
1 яйце
сол
чубрица
черен пипер
олио
галета
вода

за соса:
1 яйце
2 супени лъжици кис. мляко
1 с.л. брашно



Начин на приготвяне:

Смесваме каймата с яйцето и подправките, сипваме малко водичка и олио и оставяме, докато приготвим другите неща. В тенджера наливаме студена вода и едно бульонче и оставяме да кипне. Аз сложих и настърган морков. Правим си кюфтетата, докато чакаме водата да заври и ги овалваме в брашно. Щом бульона е готов, пускаме кюфтенцата. Оставяме ги около 30 мин. и приготвяме соса. 
В друга тенджерка разбиваме яйцето, кис. мляко и брашното, с тел за разбиване е най-удобно. Дърпаме тенджерата с кюфтетата и слагаме тази със соса. Не спираме да разбъркваме, соса трябва да е по-гъст и добавяме по мъничко от бульона на кюфтетата. Някъде около 3-4 черпака, разбъркваме и оставяме да поври 1-2 мин. След това слагаме сместа при кюфтенцата. Разбъркваме и готово. (аз така правя и застройка за супа, т.н. варена, за да съм сигурна, че няма да се пресече.) 






Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Свински пържоли с топено сирене и гъби