Мусака от макарони и кайма

Необходими продукти:


макарони половин пакет
кайма
дом. пюре
лук
яйца
кис. мляко
брашно
сол



Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги изсипваме в тава, в която ще печем мусаката. В тиган слагаме лук и олио след като омекне прибавяме каймата. Разбъркваме да се запържи леко и добавяме доматеното пюре, сол и малко водичка. Изчакваме 1-2 мин. и сместа я добавяме към макароните. Разбърква да се омешат хубаво и в предварително загрята фурна на 200 градуса, слагаме тавата. 
Приготвяме заливката от 2-3 яйца, кофичка кисело мляко и 1л. брашно и заливаме мусаката. Изваждаме, когато добие кафява коричка.


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз и сосче