Ориз с калмари и скариди



Необходими 
продукти:                    

1.ч.ч. ориз
калмари
коктейлни скариди
дом. сос
сол
черен пипер




Приготвяне:

В тиган задушаваме лука и слагаме измитите кръгчета калмари. Задушаваме около 10 мин. Махаме от огъня и слагаме тенджера с олио и малко вода, прибавяме ориза и разбъркване около 1-2 мин. Добавяме 3 ч.ч. вода, сол, черен пипер и дом. сос и оставяме да ври на слаб огън. Когато водата поизври добавяме калмарите докато ориза стане готов. Изключваме и слагаме скаридите, тенджерата се маха от огъня. 
Скаридите се слагат последно, защото те са готови за консумация.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Свински пържоли с топено сирене и гъби