Крем супа от намачкани картофи

Нямам пасатор или миксер, дори и мачкатор за картофи. Хихи, така кръстих онова нещо, с което се мачкат картофите. Та, нямам си нищо и реших да пробвам като ги намачкам с вилица :) Ядеше ми се супка и се престраших, все ще стане нещо. За мое учудване стана идеално :)
След консултация с мама, която ми препоръча да взема гевгира и сварените картофи да ги мачкам през него. 

Обелих няколко картофа и ги нарязах:




Покрих ги с вода и прибавих сол. Метнах ги на котлона, докато се сварят, ама много хубаво, колкото повече, толкова по-добре. След като станаха готови в гевгира започнах да ги мачкам с лъжица. За 30 мин. бяха сварени идеално за целта, намачках ги и ги върнах в тенджерата. Сипвайки постепенно вода ги разбърквах, прибавих малко чубрица (бих добавила и магданоз, но нямах). Върнах на котлона, да се посгъсти за около 10 мин.

Не стана като пасирана с идеално гладка смес супа, но вкусът й е същият. 





Остава да направя крутончетата и да я изядем. Като за човек, който няма претенции да е като по-книга съм повече от доволна.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз и сосче