Праз с ориз


Най-най-любимото ми вече ястие. Бързо, адски лесно и убийствено вкусно.

праз лук
2 с.л. ориз
зехтин
домати от консерва
сол
червен пипер




В тиган сипваме зехтина (аз слагам повечко) и изчакваме хубаво да загрее. Аз през това време нарязвам на ситно лука. Слагам доматите и празът да се задушат и да омекне лука. Добавям оризът и вода 1-2 чаши кафени, соли и червен пипер. Разбърквам и под капак на по-слаб огън оставам докато оризът стане готов. Махам от огъня.

Извинявам се за не много хубавите снимки, но първата вечер изядохме всичко. Втората се сетих да снимам и светлината не ми беше хубава. Но стана вкусно и бързо, за след работа е идеално, дори за гарнитура.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Свински пържоли с топено сирене и гъби