Сьомга с лимон

Това ми е любимата и риба и така приготвена ми е най-вкусна. Планирам да я пробвам и пържена.

Сьомга

един лимон
босилек (слагам го на всяка манджа с месо)
сол
зехтин

Нареждам рибата в тавата. В отделен съд смесвам другите продукти и добавям вода. Заливам сьомгата и я пъхам на топло във фурната, която е предварително загрята. Пече се 20 мин. и изключвам, но оставям рибата вътре. 

За гарнитура съм направила картофи във микровълновата печка, 20 мин. със зехтин, вода и сол, стават прекрасни. И за цвят печени чушки готови от буркан. 

Ястието е идеално, когато ми идват повече гости. Става много бързо и е елементарно.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз и сосче