Идеалния ориз

Прочетох, пробвах и открих перфектния начин да направя ориз, който да не се слепва.
Единственото, което ми е необходимо е ориз (бланширан, ризото, но не използвам перлен), зехтин, сол и черен пипер.
Слагам 3 чаши вода и повечко зехтин в един съд, обикновенно го правя в тиган. Поставям го на котлона на силен огън и чакам да заври. Прибавям ориза 1 чаша и чакам 5 мин. След това намалявам на слаб огън (обикновенно го правя 5 мин. на 6 и след това на 4) 15 мин. Щом минат изключвам, оризът е готов, махам го от котлона и прибавям сол и черен пипер.
Става великолепно :) Бон апети!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз и сосче