Задушени дробчета

1 плик дробчета
1 глава лук
1 морков
черен пипер
дом. пюре
сол
зехтин

Нарязваме лука на кръгчета и го слагаме да покрие дъното на йенската тенджера. Отгоре слагаме и нарязания морков. Измиваме хубаво дробчетата и тях слагаме в тенджерата. Поръсваме с черния пипер, солта и добавяме малко зехтин. Изсипваме дом. пюре (по желание количеството, аз слагам на око) и с две лъжици хубаво размесваме всичко. Слагаме капака и пъхаме в студената фурна йенската. Печем 10 мин. на 250 градуса и после намаляваме на 200 градуса, до готовност.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз и сосче