Доматени кюфтета

500 гр. кайма          
чубрица
сол
зехтин
черен пипер
галета
доматен сос
мащерка

Омесваме хубаво каймата (аз използвам мляна от месо, а не готова) със солта, мащерката и малко галета. Добавяме и две супени лъжици от дом.сос. В тава сипваме зехтин и от сместта правим малки кюфтенца, които редим в намаслената тава. В купичка сипваме дом. сос, черния пипер и малко вода и разбъркваме. С льжица поливаме всяко кюфте поотделно и след това изсипваме останалия сос. Количеството дом.сос е според това колко сос искате. Може да е по-малко само да се напоят кюфтенцата, а може повече, за да си останат в соса.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Свински пържоли с топено сирене и гъби