Задушено месо с цели картофи

Парче месо без кост
4-5 картофа
черен пипер
зехтин

Поръсваме месото с черния пипер и го слагаме в тава, предварително намазана със зехтин. Слагаме го цяло без да го режем. Отстрани поставяме целите, необелени, добре измити картофа. Закриваме тавата с алуминиево фолио и го слагаме да се пече на 180 градуса. след 40 мин. можем да го проверим, картофите най-вероятно ще са готови първи. Като ги извадим ги поставяме в съд, който захлупваме, за да си останат меки. В зависимост от големината на месото го печем до готовност, но не по малко от 2 часа.
При сервиране режем готовото месо на тънки пържолки.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз и сосче