Боб със свинско

Боб
Месо
дом. пюре
джоджен
чили (люти чушлета нарязани на дребно)
зехтин
 
Слагаме бобът да заври и щом това стане, изхвърляме водата и наливаме нова. Слагаме го на котлона, добавяме зехтина, чилито, и нарязаното на парчета месо и оставяме котлона на 4-та степен. (слаб огън) Когато бобът (аз използвам без люспи и за 1 час е готов) след 1.30ч-2ч е вече почти готов, а месцето е станало мнооого крехко прибавяме джоджена и дом. пюре. Оставяме още малко, около 10 мин.(или колкото му трябва за да стане напълно готов) и изключваме котлона.
Доматеното пюре или доматите ги слагам накрая, защото без тях бобът се сварява по-лесно и бързо. Това е моят начин, нищо не запържвам, но става чудесен.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Свински пържоли с топено сирене и гъби