Кебап

месо
домати
дом.пюре
ориз
черен пипер
250 гр. гъби


Нарязваме месото на парчета и само с вода го оставяме да поври на слаб огън. Някъде около 30 мин. След това прибавяме доматите, дом. пюре, малко зехтин и сол. Оставяме го, без да усилваме котлона (на 4 степен, ако котлона има само 4 степени, го оставете на 3-та) слагаме изчистените гъби и оставяме всичко да ври. До като месото стане крехко, 1-1.30ч.
В тиган слагаме една чаша ориз и три чаши вода, черния пипер, бульон, разбъркваме и оставаме отново на ниска степен на котлона. След като оставим ориза не трябва да го бъркаме, за да не слепне, а зърната да се отделят хубаво. Когато оризът омекне е готов.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз и сосче